Ako Zdobiť Svadobný Bochník

Obsah:

Ako Zdobiť Svadobný Bochník
Ako Zdobiť Svadobný Bochník

Video: Ako Zdobiť Svadobný Bochník

Video: Ako Zdobiť Svadobný Bochník
Video: Sisa ♥ Marek | Svadobný klip | Masarykov Dvor | Vígľaš 2024, Smieť
Anonim

Ozdoby na svadobnom bochníku, ktoré sa piekli, možno aj v pohanských dobách, majú svoj hlboký význam. Uši pšenice, kvety a listy kaliny, Slnko a Mesiac, hviezdy, labute, vtáky, kone atď. Sú starodávnymi symbolmi lásky a vernosti, neoddeliteľnosti mladého páru, plodnosti, blahobytu. Umiestnením týchto figúrok na bochník urobíte tento produkt nielen jedinečným, čo sa týka výkonu a peknosti, ale tiež želáte mladým ľuďom šťastie.

Ako zdobiť svadobný bochník
Ako zdobiť svadobný bochník

Inštrukcie

Krok 1

Ozdoby na bochníku sú umiestnené dvoma spôsobmi. Na jeho povrch môžete umiestniť rôzne figúrky buď bezprostredne pred pečením, alebo 10-15 minút pred tým, ako bude konečne hotová. V druhom prípade sa malé postavy nebudú rozmazávať a ukážu sa byť zreteľnejšie. Ale jasne vyznačené ozdoby sa dajú získať aj vtedy, ak na ich výrobu použijete nie to isté kvasnicové cesto ako na bochník, ale špeciálne, ozdobné, tvarovateľnejšie alebo kysnuté ako na knedle, aj na krehké pečivo.

Krok 2

Pripevnite ozdoby pomocou bielkov alebo malých drevených špízov. Aby sa vaše dekorácie farebne líšili od povrchu bochníka a dodali mu tak ešte elegantnejší vzhľad, skúste cesto tónovať. To sa dá urobiť pomocou pohánkovej alebo ražnej múky a tiež pridaním spáleného cukru, kakaa, papriky (sladká paprika v prášku), kurkumy.

Krok 3

Keď bochník položíte na plech, môžete ho okamžite zabaliť do pleteného vrkoča. Takto získate produktu slávnostnejší a objemnejší vzhľad a zabráni sa tiež rozmazaniu cesta. Ak chcete urobiť pigtail, pripravte si tri alebo štyri vrkoče dva a pol násobok dĺžky obvodu bochníka. Jeden ich koniec zaslepte dokopy a potom utkajte obyčajný vrkoč. Ak je veľa materiálu, prebytok sa môže odtrhnúť. Koniec vrkoča pekne ohnite a pripevnite dreveným špízom k bochníku.

Krok 4

Aby ste z cesta vytvorili ruže, vyrežte niekoľko tenkých kruhov. Položte tri alebo štyri také kruhy s jedným okrajom na seba, zabaľte ich rolkou a prstami stlačte do stredu. Keď túto rolku roztrhnete na polovicu, máte dve ruže. V každom z nich otvorte okvetné lístky. Ružu si môžete vyrobiť aj inak. Aby ste to dosiahli, vezmete jeden kruh a zviniete ho do role. Potom vezmite ďalší kruh a zabaľte do neho prvý "kotúč", pričom mierne ohnite okraj okvetného lístka. Rovnakým spôsobom zabaľte ďalšie kruhy, až kým nezískate bujnú ružu.

Krok 5

Ak chcete získať listy, cesto rozvaľkajte a vykrajujte z neho diamanty. Potom pomocou noža urobte malé rybie kosti po okrajoch. Nožom vytlačte alebo nakreslite žilky listov.

Krok 6

Hviezdy na cesto sa dajú zohnať takto. Rúrkou vystrihnite kruhy s priemerom jeden a pol až dva centimetre. Nožom alebo nožnicami urobte radiálne rezy na každom kruhu. Potom tieto rezy otočte pod uhlom 45 stupňov.

Krok 7

Pšeničné klasy sú povinným dekoračným prvkom bochníka. Ich výroba tiež nie je náročná. Aby ste to dosiahli, vezmite kúsok cesta a vyvaľkajte ho bičíkom. Jeden koniec nevyvaľkajte a nechajte hrubšiu „klobásu“. Tenký koniec bude mať stopku obilnín a silný koniec bude radiálne, v kruhu, zovretý nožnicami, vďaka čomu bude táto časť vyzerať ako kláska so zrnami. Cesto môžete zovrieť po tom, čo na bochník dáte svoj „spikelet“.

Krok 8

Vtáčik na dekoráciu sa robí takto. Cesto rozvaľkáme na pásy dlhé asi tri centimetre a hrubé pol centimetra. Pás uviažte na uzol. Z jedného okraja uzla urobte zobák a z druhého chvost (cesto vyrovnajte). Na chvoste urobte rezy nožnicami („perie“). Na okrajoch uzla urobte zárezy.

Krok 9

Pokúste sa takýmto spôsobom vytvarovať labuť (na bochníku by samozrejme mali byť dve). Vyvaľkajte kúsok cesta tak, aby ste mali bičík dlhý 5 - 6 cm, na jednom konci ktorého bol ovál (budúce telo), a na druhom konci - guľa (hlava so zobákom). Vytvarujte zobák, potom vyrovnajte ovál, urobte na ňom chvost a pierkové zárezy po celom tele. Keď postavíte figúrku na plech na pečenie alebo na bochník, krk labute krásne ohnite.

Krok 10

To sú hlavné prvky zdobenia bochníka. Môžete však fantazírovať vložením ďalších figúrok - krúžkov, koní, kráv atď. Každý región Ruska má stále svoje vlastné zvláštnosti v dizajne svadobného dortu. Len ho nezabudnite doplniť plodmi a vetvami horského popola a kaliny. Môžu byť tiež vyrobené z cesta, ale ak nájdete skutočné a ozdobíte nimi svoj produkt, bude to ešte lepšie.

Odporúča: