Ako Sa Oslavuje Deň Staršej Osoby?

Obsah:

Ako Sa Oslavuje Deň Staršej Osoby?
Ako Sa Oslavuje Deň Staršej Osoby?

Video: Ako Sa Oslavuje Deň Staršej Osoby?

Video: Ako Sa Oslavuje Deň Staršej Osoby?
Video: Снял призрака! В квартире у подписчика! Took off the ghost In the apartment! at the subscriber! 2024, Apríl
Anonim

Deň starších ľudí je medzinárodným sviatkom, ktorý sa oslavuje po celom svete. Od roku 1991 sa podľa rozhodnutia Valného zhromaždenia OSN oslavuje 1. októbra. V tento deň sa organizujú rôzne koncerty a slávnostné udalosti, ľudia na celom svete blahoželajú a ctia ľudí starších príbuzných.

Ako sa oslavuje deň staršej osoby?
Ako sa oslavuje deň staršej osoby?

Inštrukcie

Krok 1

Rozhodnutie, že deň starších ľudí by sa mal sláviť 1. októbra, bolo prijaté na 45. zasadaní Valného zhromaždenia OSN 14. decembra 1990. Prvé oslavy, ktoré sa uskutočnili v stanovený dátum, sa uskutočnili v roku 1991. Najprv sa sviatok nazýval Medzinárodný deň starších ľudí, neskôr sa však znenie upravilo. Teraz sa nazýva Medzinárodný deň starších osôb.

Krok 2

Na Medzinárodný deň starších osôb sa združenia na ochranu práv starších osôb organizujú rôzne oslavy a festivaly. Po celom svete sa snažia zhodovať s týmto dátumom rôzne charitatívne oslavy alebo akcie.

Krok 3

V roku 2001 prijalo Rusko rezolúciu s názvom „O problémoch starších ľudí“. Bolo rozhodnuté zdôrazniť odporúčania OSN týkajúce sa osláv dňa starších ľudí. O oslave Medzinárodného dňa v Rusku sa rozhodlo prijatím dátumu navrhnutého OSN na 1. októbra. V rámci sviatku je predpísané usporiadanie rôznych akcií, na zostavenie ich plánu a sledovanie ich konania sa každoročne schádza osobitná komisia.

Krok 4

Podľa želania OSN by sa udalosti, ktoré sa majú konať v deň starších ľudí, mali zamerať na to, aby ľudia žili dlhší a vyšší vek, aby boli zaujímavejšie a rozmanitejšie. „Život by mal prinášať uspokojenie a radosť v každom veku“, tak znie motto iniciátorov Dňa starších.

Krok 5

V niektorých škandinávskych krajinách je oslava dňa starších taká veľká, že aj centrálna televízia mení svoj program a snaží sa zohľadniť priania a vkus vekového segmentu publika.

Krok 6

Ak chcete osláviť deň staršej osoby so svojou rodinou, pozvite alebo navštívte starých rodičov. Môžete dať stolu niečo mimoriadne chutné, obdarovať ho, pomôcť s upratovaním alebo urobiť pre neho nejaké ďalšie užitočné a dobré skutky. Je dôležité, aby sa oslava dňa staršej osoby neobmedzovala iba na dátum 1. októbra. Dôchodcovia by mali venovať väčšiu pozornosť aj zvyšku roka - sviatok bol ustanovený s cieľom pomôcť ľuďom pochopiť to.

Odporúča: